Edamame

390,00rsd;

OPIS PROIZVODA

Mlada soja sa himalajskom solju. 140g

 

Total: 390

Informacije o jelu

Opis

Edamame

Edamame je ukusna, zdrava i kalorijski efikasna mahunarka. Jedna od najomiljenijih i najraznovrsnijih prehrambenih kultura na svetu je soja. Prerađuju se u različite prehrambene artikle, uključujući tofu, soja sos, sojino ulje i sojine proteine. Pored toga, konzumira se cela soja, posebno edamam, koji je mlada soja. Obično se konzumira kao užina u Japanskoj kuhinji, Aziji ali takođe postaje sve omiljeniji u zapadnim zemljama. Evo nekoliko naučnih činjenica o edamamu, uključujući zašto je dobar za vas, šta sadrži i kakav je ukus.

Šta je edamame?

Edamame pasulj je cela, nezrela soja. Za razliku od tipične soje, koja je često svetlo braon, tamnosmeđa ili bež boje, ona je zelena. Iako mahune nisu jestive, pasulj edamame se često prodaje u njima. Da biste oslobodili pasulj, samo pritisnite kahunu. Edamame pasulj se obično prodaje zamrznut, a ima ih i u našoj prodavnici. Zrna se kuvaju na pari, prženju u tiganju, ključanju u vodi ili kratkom zagrevanju u mikrotalasnoj pećnici. Obično se lagano soli i dodaju u supe, čorbe, salate i jela sa rezancima, ili se mogu konzumirati samostalno kao užina. Takođe su ukusni grickalice. Glavne prednosti edamame pasulja su navedene u nastavku.

Visok sadržaj proteina

Da biste održali dobro zdravlje, potrebni su vam proteini. Potrebno je pažljivo pratiti potrošnju proteina, posebno za vegane i ljude koji retko konzumiraju obroke sa visokim sadržajem proteina koji su napravljeni od životinja. Jedan od najboljih izvora dijetetskih biljnih proteina je pasulj. U stvari, mnogo veganskih i vegetarijanskih dijeta je izgrađeno oko pasulja. Međutim, edamame koji je kuvan daje otprilike 18,5 grama proteina u šoljici (155 grama). Iako proteini edamama nisu tako visokog kvaliteta kao životinjski proteini, oni uključuju sve kritične aminokiseline koje su potrebne ljudskom telu, za razliku od većine biljnih proteina.

BESPLATNA DOSTAVA!

Title

UVEK BESPLATNA DOSTAVA + 20% popusta za prvu kupovinu! Kupon: firstorder
Go to Top